Σουβλακι

Το αγαπημένο των Ελλήνων – και όχι μόνο!

Στο Oregano – The Grill Project επιλέγουμε διαλεχτά, λαχταριστά κομμάτια κρέατος (χοιρινού, κοτόπουλου και μοσχαρίσιας γάλακτος) και σας τα προσφέρουμε ψημένα με τον ιδανικό τρόπο, σε σωστή φωτιά και με τα κατάλληλα μπαχαρικά!

souvlaki oregano grill gazi

Έτσι έχετε ένα γεύμα χορταστικό, νόστιμο, ένα γεύμα για την παρέα, την οικογένεια, την βόλτα, ή απλά γιατί έτσι θέλουμε!

Το σουβλάκι και η ιστορία του

Το «απλό και ταπεινό» σουβλάκι έχει μια μεγάλη και σπουδαία ιστορία. Γνωρίζατε ότι ήταν αγαπημένη τροφή από την αρχαιότητα; Από την Μινωική εποχή;

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μάλιστα, υπάρχει η ειδική προθήκη με την εκδοχή της Μινωικής σχάρας, πάνω στην οποία οι πρόγονοί μας έψηναν τα δικά τους σουβλάκια, κομμάτια κρέατος δηλαδή, περασμένα σε μικρές σούβλες. Αυτό μάλιστα το εύρημα, συναντάται σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, της Σαντορίνης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αυτός ο τρόπος ψησίματος διατηρήθηκε στους αιώνες με διάφορες παραλλαγές και ονόματα, όπως οβελίσκος και κάνδαυλος για τους Αρχαίους Έλληνες και subulus για τους Ρωμαίους. Εμφανίζεται στα έργα του Αριστοφάνη, του Ξενοφώντος, του Αριστοτέλη, ενώ και μέχρι και σήμερα, αποτελεί αγαπημένη διατροφική συνήθεια μικρών και μεγάλων.

 

Δείτε ολόκληρο το μενού μας, εδώ.